bøker‘Cybjørg 2.0 Next Level’
av Ida Therese Klungland (2022)

Må du være en helt for å være en god venn?
Cybjørg er endelig en ekte helt! Alle i Nord-Maldal vet at hun kan hamle opp med skumle skurker, og nå spør de om hjelp med alt fra wifi-passord til kaffetraktere. Cybjørg liker å snakke med datamaskiner, men når heltehverdagen blir for mye IT-support, er det mer spennende å spille UniMax med Arnold. Men nok en gang begynner det å skje unormale ting i Nord-Maldal, og Cybjørg mistenker at skurkene er tilbake. Men hva er det rette å gjøre når de nye vennene holder på å bli firkantet? Og vil alle slutte å like henne hvis hun ikke lenger klarer å være en helt?

Cybjørg 2.0 Next Level handler om identitet og kulhet, vennskap og gaming, gamle nemesiser og nye heltedåder – og hva som skal til for å redde noen som har blitt firkantet!‘Cybjørg’
av Ida Therese Klungland (2021)

Hvordan redde verden når du må lade hver tredje dag?
Cybjørg har alltid følt seg annerledes enn de andre i Nord-Maldal. De beste vennene hennes er en lyktestolpe og et aggregat, og hun har både brødskiver og batterier i matboksen. Alle de andre i den lille dalen er helt vanlige, særlig Gyda og Arnold i klassen. Men når to ondskapsfulle skurker legger ondskapsfulle planer, trengs det kanskje en uvanlig person for å redde dagen!

Cybjørg er en humoristisk historie om vanlighet og annerledeshet, om mystiske dataprogram og håpløse foreldre – og om skumle skurker og ekte helter.


Sagt om Cybjørg:

«Det er bare å konstantere at debutanten Ida Therese Klungland har laget ei velskrevet og godt oppbygget bok om et skremmende aktuelt tema.»

Marianne Lystrup, Vårt Land

«… en original vri, god spenning og artig å lese. Lett å anbefale enten ungene vil ha krim, spenning eller drama.» 

Morten Olsen Haugen, @bokmorten

«… kult tema og god moral, og jeg tror den kan være fin spesielt for barn som føler seg annerledes og utafor. Illustrasjonene er også kjempefine, tegnet av forfatteren selv.»

Miriam Lilliana, @lillianaleser

«Klungland har først og fremst skrevet en spennende, underholdende og handlingsdrevet fortelling. […] De karikerte fremstillingene skaper en humor og letthet i teksten som fungerer godt og vitner om en forfatter med stor fortellerglede.»

Judith Dybendal, http://www.periskop.no