[om forfatteren]

Ida Therese Klungland (f.1991) er musiker og lærer. Cybjørg er hennes første bok. Ida liker peppermynte-te, såpebobler og ting fra nittitallet.

Nettsted: www.idatherese.com

B I O G R A F I:

Ida Therese Klungland er musiker, forfatter og illustratør. Hun debuterte som indieartist under navnet idatherese i 2019, og har lansert en serie selvproduserte sanger siden. Sounden hennes er minimalistisk pop inspirert av nittitallsgrunge og singer-songwriter-tradisjonen. Hennes erfaring som musiker strekker seg fra ti år som sanger i Oslo filharmoniske kor, til vokalkvartetten Kvarts og flere uavhengige band, i tillegg til administrasjonen av sin egen YouTube-kanal. Hun har også arrangert egne konserter i Oslo-området.

Klungland er utdannet litteraturformidler, og har erfaring fra studenttidsskriftet bøygen, nettsiden periskop og norsk barnebokinstitutt. Til daglig jobber hun som ungdomsskolelærer, og underviser i norsk, engelsk og musikk. I tillegg til mastergraden fra UiO i litteraturformidling, har hun også studert musikkvitenskap og pedagogikk.

I 2021 debuterte hun som forfatter på forlaget Vigmostad & Bjørke, med den egenillustrerte barneromanen Cybjørg, for aldersgruppen 9–12. Hun lanserte også EP-en Leave the Light i forbindelse med bokslippet.

Hun bor i Oslo sammen med forloveden, deres felles platesamling og 23 planter.

P R E S S E:

▶︎ “Sykt fint forfatterintervju” i regi av Litteraturhuset

▶︎ Les intervju med BOK365 her (ukens barnebokprofil)

▶︎ Les sak i Budstikka her (logg inn) eller åpne pdf

▶︎ Les anmeldelse i Vårt Land her (logg inn) eller åpne pdf

▶︎ Radiointervju i NRK Klassisk: Lytt

▶︎ Les anmeldelse i Periskop her

K O N T A K T :