om forfatteren

Hei, jeg heter Ida!
Jeg skriver bøker, tegner og lager musikk.
Jeg er ikke en cyborg.

Nettsted: www.idatherese.com

B I O G R A F I:

Ida Therese Klungland (f. 1991) er musiker, forfatter og illustratør. Hun debuterte med den egenillustrerte barneromanen Cybjørg på forlaget Vigmostad & Bjørke i 2021, og lanserte EP-en Leave the Light i forbindelse med bokslippet. Høsten 2022 kommer andre bok i Cybjørg-serien, Cybjørg 2.0 Next Level, og EP-en Square.

Siden 2019 har hun sluppet en serie selvproduserte sanger under navnet idatherese, og arrangert flere konserter i Oslo-området. Sounden hennes er minimalistisk pop inspirert av nittitallsgrunge og singer-songwriter-tradisjonen, men hennes erfaring som musiker strekker seg fra ti år som sanger i Oslo filharmoniske kor, til vokalkvartetten Kvarts og flere uavhengige band, i tillegg til administrasjonen av sin egen YouTube-kanal.

Klungland er utdannet litteraturformidler, og har erfaring fra studenttidsskriftet bøygen, nettsiden periskop og Norsk barnebokinstitutt. Til daglig jobber hun som ungdomsskolelærer, og underviser i norsk og engelsk. I tillegg til mastergraden fra UiO i litteraturformidling, har hun også studert musikkvitenskap og pedagogikk.

Hennes mål er å formidle fortellinger gjennom flere former for media, hvor bøker, tekst, musikk og visuelle bilder forteller likeverdige deler at historiene.

Hun bor i Oslo med ektefellen, deres felles platesamling og 23 planter.

P R E S S E:

▶︎ Les intervju i Framtida her

▶︎ “Sykt fint forfatterintervju” i regi av Litteraturhuset

▶︎ Les intervju med BOK365 her (ukens barnebokprofil)

▶︎ Les sak i Budstikka her (logg inn) eller åpne pdf

▶︎ Les anmeldelse i Vårt Land her (logg inn) eller åpne pdf

▶︎ Radiointervju i NRK Klassisk: Lytt

▶︎ Les anmeldelse i Periskop her

K O N T A K T :