om forfatteren

Hei, jeg heter Ida!
Jeg skriver bøker, tegner og lager musikk.
Jeg er ikke en cyborg.

Nettsted: www.idatherese.com

B I O G R A F I:

Hei, jeg heter Ida! Jeg skriver bøker, tegner og lager musikk. Det er cirka halvparten av jobben min. Den andre halvparten består av å skrive om (barne-)bøker og litteratur-Norge, og undervise ungdomsskoleelever om Henrik Ibsen og sammensatte tekster og sånn. Jeg er utdannet litteraturformidler, og har i tillegg tatt diverse fag innenfor nordisk, engelsk, musikkvitenskap og pedagogikk. Jeg har erfaring fra studenttidsskriftet bøygen, nettsiden periskop og Norsk barnebokinstitutt.

I 2021 kom min første bok Cybjørg ut på forlaget Vigmostad & Bjørke. Den andre boken om Cybjørg, Cybjørg 2.0 Next Level kom høsten 2022, og den tredje og siste boken i serien planlegges for høsten 2023. Alle bøkene er illustrert av meg og lansert sammen med en EP som lager soundtrack til historien.

De siste årene har jeg sluppet en serie selvproduserte sanger under navnet idatherese, og arrangert flere konserter i Oslo-området. Jeg liker å si at jeg lager minimalistisk pop inspirert av nittitallsgrunge og singer-songwriter-tradisjonen, for det høres ganske fett ut. Jeg synger også i Oslo filharmoniske kor og vokalkvartetten Kvarts. Og så har jeg en YouTube-kanal.

Målet mitt er å formidle fortellinger gjennom flere former for media, hvor bøker, tekst, musikk og visuelle bilder forteller likeverdige deler at historiene.

P R E S S E:

▶︎ Les intervju i Framtida her

▶︎ Les intervju med NBU her

▶︎ “Sykt fint forfatterintervju” i regi av Litteraturhuset

▶︎ Les intervju med BOK365 her (ukens barnebokprofil)

▶︎ Les sak i Budstikka her (logg inn) eller åpne pdf

▶︎ Les anmeldelse i Vårt Land her (logg inn) eller åpne pdf

▶︎ Radiointervju i NRK Klassisk: Lytt

▶︎ Les anmeldelse i Periskop her

K O N T A K T :